MADUIXES, LES SENYORETES AMB BARRET!

Les senyoretes vestides de vermell ja impregnen moltes botigues i mercats. Són menudes amb barret verd i ben pigades. Les maduixes, joves, han arribat per demostrar que són unes de les millors fruites per menjar i per cuinar!

No us diré ara les propietats i aquestes coses més tècniques, només us asseguro que és una de les millors fruites per combinar amb qualsevol producte que es vulgui cuinar.

Heu de pensar però que la maduixa cuita no queda amb el gust original si no canvia substancialment. Us les recomano per amanides però també per acompanyar peixos i carns.

Com us dic si la coem massa no queda gust a quasi res per tan hem de combinar-la dins el plat a l’últim moment just un minut abans de posar al plat… m’explico;

Si fem un pollastre a la planxa amb saltejat d’alls tendres i volem incorporar-les ho haurem de fer quan ja tinguem el pollastre i alls tendres a punt de posar a plat. Un minut a paella o fins i tot sense incorporar a la paella per fer un contrast de temperatura i gustos.

Han sigut utilitzades (sense cap veu en contra) de forma de joc sexual a les pelis. Si fos d’elles hagués muntat una mani contra els directors de cinema que les han utilitzat vilment!

A part també són símbol de la recambra de l’estiu, elles anuncien que ja s’apropa l’època daurada de samarreta i pantaló curt.

També en podeu fer sucs o batuts.

Si les poseu a una amanida d’arròs o pasta tocareu al cel us ho asseguro!

Per desgràcia no dura massa la temporada i per tan els cuiners i cuineres com jo anem de cul posant-les per tots els plats possibles. Com us deia donen molt de joc a la cuina.

També podeu fer caramel casolà de maduixes o melmelades de maduixes!

Un altre dels plats que us puc facilitar recepta és una cua de rap amb gambes i maduixes!

Simplement heu d’estar oberts a tastar coses diferents amb elles, només heu de mirar, observar i veureu com de cop les incorporareu a algun plat que us ve al cap!

Proveu! Feu! Les maduixes han arribat i és el moment de treure’s la son de les orelles i posar-vos a les cuines! Ja n’hi ha prou de passar amb llegums i alguna cosa de tall! Ha començat la primavera i amb ella molts productes per fer trempar el vostre cervell!

Heu de deixar-vos seduir per les fruiteries, mercats! Aquests establiments us ofereixen experiències úniques i a uns preus ben raonables!

La vida són quatre dies! No feu cara de fàstics quan us mesclin les maduixes a plats com peixos, sigueu valents i valentes!

Ah! I els més petits de la casa és una de les fruites que torna més locu! Aprofiteu doncs i feu jugar els nens i nenes a les cuines amb aquest producte!!!

 

En fi perdius! Us vull un altre cop a la cuina! Som-hi!

Mercats de Catalunya… prepareu-vos que venim!!!

Enviar comentari