Tots som rates! (Ratatouille)

Quan una pel·lícula et marca és per alguna cosa. En el meu cas i com a cuiner i amant del cinema d’animació la pel·lícula Ratatuille em va fascinar.

Si sou dels que dubteu a entrar a les vostres cuines, mireu la peli i després per alguna raó ja estareu dins d’ella cuinant i provant de fer coses noves.

Aquesta peli ens aporta un missatge molt bo… “Tothom pot cuinar” i és veritat. Ara entre els mediàtics, postureo i ingredients rars de collons ens fan tenir la cuina a un pedestal on tampoc hi hauria de ser. Hem de trobar un punt mig i sobretot heu de trobar el vostre caràcter culinari. Per molt que us fixeu amb cuiners/res famosos/es o bloggers, instagramers, mai podreu ser com ells o elles però alerta! Podeu ser millors i tot! No us heu de deixar influir! Tots tenim un caràcter culinari marcat i per molt que copiem, el nostre filtre sempre es notarà, per tan… potencieu-lo i no deixeu que altres factors us espatllin

La pel·lícula parla de la superació i de les aparences que tants cops prioritzem. Una rata cuinera? Doncs sí!

Jo en comparació a la vida real ho faria així…

La immigració molts cops està tractada com a rates i són ells qui vulguem o no acceptar-ho han aguantat el món de les cuines. Va haver-hi un moment que certs cuiners i cuineres no volíem (i no volem) treballar 16 hores diàries sense cap dia de festa i la gent que venia de fora ho va agafar perquè no tenia res més! De fet encara existeix aquest tipo de tracte a segons quin restaurant o hotel.

Però joves del cap dret, mireu la peli i ja em direu! Per a mi és de les millors que he vist fins el moment! Una delícia!

Amunt rates universals! Sempre rates mai serem gats espavilats!

images

Enviar comentari