EL TIÓ, un nou americà (sense americana i amb barretina)

El tió ara s’ha tornat a  posar en veu de molta gent. Cada any es recupera aquell tall (2009) d’un programa de la BBC on el presentador Stephen Fry  explica la figura del caganer dins del pessebre i també explica la figura del mal anomenat “cagatió” (és “Tió” sense l’acció de cagar).

A partir d’aquell dia vam descobrir com a societat que podíem presumir d’una tradició on en parlaven fins i tot a Anglaterra. A vegades en el nostre país petit ens calen al·licients externs per seguir estimant les tradicions pròpies.

Recordeu que el presentador Stephen Fry també és actor amb pel·lícules com “Els amics de Peter” o a una de les parts del “Hobbit”. Si mireu el vídeo ràpidament sabreu qui és.

Bé, doncs l’altre dia va saltar la notícia! L’actriu Kate McKinnon (actriu protagonista de la nova pel·lícula dels “Caçafantasmes”) va parlar del Tió (ella també l’anomena malament i li diu “cagatió”). Si voleu saber més, us deixo enllaç on també hi ha el vídeo de la web de Rac1.

TIÓ + CAÇAFANTASMES

El Tió és una de les tradicions més divertides que tenim en el nostre país petit… un tronc molts cops disfressat amb barretina i que l’alimentem cada dia amb menjar ben bo. Ell a la nit ho menja i es va carregant fins el dia clau. Si fos una persona i no cagués en tans dies us asseguro que hauria d’anar a urgències de pet, però és un tronc. En fi, després de menjar i menjar durant dies quan vé el dia clau els vailets carreguen contra ell amb un bastó i enlloc de sortir femta ens apareixen regals.

I si ara com s’ha vist els americans els hi agafa per comprar tions i altres derivats de les nostres tradicions com el caganer doncs perfecte… Us imagineu la pròxima pel-lícula americana amb el tió com a referència familiar? hahaha seria divertit i utòpic però de fet tots plegats vivim dins un somni.

Visca el Tió i les persones de cor ample que van al lavabo cada dia i no treuen regals!

 

Enviar comentari